Köp en svampbok och gå en svampkurs. Varken svart hattmurkla eller rabarbersvamp har någon god svampsmak av betydelse. Det enda roliga är färgeffekterna svart respektive att rabarbersvamp blir rödlila i stekpanna. Vad beträffar kragskivling anges den i äldre litteratur som matsvamp men är ratad sen länge av oss legitimerade svampkonsulenter. Ägna dig istället åt de svampar som är rekommenderade matsvampar, ex. Nya Svampboken (Holmberg/Marklund).
Annika, problemet är nog inte bristen på svampböcker, snarare tvärtom.I Svampar i skog och mark skriver Bo Nylen “Svart hattmurkla är en god matsvamp med mild smak och lagom seg konsistens” Pelle holmberg skriver i Nya svampboken om Stor kragskivling “Stor kragskivling har alltid i svenska svampböcker ansetts som oätlig och t.o.m.giftig. Under de senaste åren finns det svampexperter som menar att detta inte stämmer, utan att den snarare är en god och bra matsvamp” Smaken förändras.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.