Det beror helt och hållet på i vilket stadie de befinner sig.
Unga friska exemplar utan larvangrepp tart du tillvara helt och hållet.
Är porlagret fullt av larver eller börjar bli mjukt och slafsigt så tar du bort det.
Är du osäker så prova dig fram och kolla vad du tycker om det i tillagat tillstånd.
Men en grundregel är naturligftvis att skära bort alla delar av en svamp som innehåller kryp eller mask.
Det beror oxå på vilken kvalitet det är på dem när du lägger in dem i kylen, samt naturligtvis varierande mellan olika arter.
Kantareller t ex. håller sig fräscha i flera dar i kylskåp, men soppar kan vara känsligare, speciellt om de innehåller nån form av parasiter som kan fortsätta glufsa i sig under förvaringstiden.
Men unga oangripna soppar bör du kunna spara i alla fall över en natt, men fixa till dem så snabbt som möjligt.
Jag tycker att det är en god rekommendation att direkt hyvla ned dem och lägga på tork, sen håller de ju nästan hur länge som helst!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.