Jag hittade en sor burk med torkade trattkantareller och rödgul trumpetsvamp i skafferiet. Dom är kvar sen förra året, eller t.o.m. från -07!
Dom ligger i en sån där fyrkantig godisburk som man får ta i affärerna.
Nu öppnade jag den för att kolla och kände då att dom inte var så där knastertorra som jag tror att dom var när jag lade dom i burken, utan lite mer böjliga, om ni förstår vad jag menar:)
Är dom ok ändå eller måste jag kasta bort dom?
Det känns ju lite tråkigt.
Jag har faktiskt smakat på ett par stycken och tyckte inte att dom kändes dåliga.
Jag har sparat i likadan plastburk i skåpet ovanför kylskåpet där det är torrt och lite varmt, och den svampen har fungerat utmärkt i matlagningen trots ett par år på nacken. Glasburk är kanske bäst, men man tager vad man haver och förvarar så bra det bara går tycker jag.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.