0 120 visningar

0 svar

Har någon funnit svaret?

Carin

21 aug 2006 kl. 10:44

Har någon funnit svar på frågan om varför vissa Karl-Johan får en grön färg på hattskinnet när man förväller den? Jag har varit noga när jag plockat, provtuggat om jag varit osäker. Men när vi förvällde (eller snarare stekte/kokade ur vätskan ur svampen igår), så fick några bitar mörkgrönt hattskinn. Ska man behöva slänga en massa svamp för att 5-6 bitar av några kilo fick grönt hattskinn?
När de svalnat, hade den gröna färgen försvunnit och alla var bruna igen.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone