mjöldoft…ha ha…jo det ser väl ut att vara den - mjölskivlingen
http://svampguiden.com/art/visa/Clitopilus_prunulus
Tycker det syns på din bild att den är rödsporig, då är det inte
http://svampguiden.com/art/visa/clitocybe_dealbata
Bolmörtsskivlingen har urnupna skivor och är dessutom väldigt sällsynt om du inte hittat dem på Gotland.
Det som kallas mjöldoft är väl oxå en tydlig indikation på att du hittat just mjölskivling.
Jag åt dem förra säsongen, men har inte hittat så mycket av den i år.
Några ex. i veckan vid en stig i talldominerad skog med gräsmark i vägkanten.
De brukar mest växa i gräs tycker jag det verkar som.
Jag tycker nog inte att den har så stort matvärde som det anges i vissa böcker, men den är ju fullt matnyttig och smaken är ju som bekant lite olika…
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.