0 1105 visningar

10 svar

Rodnande fjällskivling ?

Birgitta F

5 okt 2009 kl. 17:38

I år tog jag “ungdomarna” i min kompost att jämföra med dessa

http://svampguiden.com/forum/visa/126241

Svårt att förstå att det är samma svamp

0

Karl S

5 okt 2009 kl. 18:13

Ja, absolut.

0

Lena M

5 okt 2009 kl. 19:30

Vad små och knubbiga de ser ut, du äter väl inte dem ?

0

Rodnande fjällskivling

Birgitta F

5 okt 2009 kl. 19:38

Tack för svar
till Lena M :Man får god lust att provsmaka när dom är så små och knubbiga men jag avstår.
Roligt att se att snittet blev orangefärgat omgående.

0

Rodnande fjällskivling

Lena M

5 okt 2009 kl. 19:40

Ja jag har sett många sådana i höst men inga i miniformat förän nu.

0

lena m

klas jaederfeldt

5 okt 2009 kl. 21:25

varför skulle hon inte kunna äta dem???

0

äta rodnande fjällskivling

Bo E

6 okt 2009 kl. 11:45

Jag åt dem förr, men “föråt” mig nog på dem för jag tröttnade rejält på smaken.
Men när de är sådär pass små är de väl som bäst, de större brukar smaka för mycket jord och bli unkna.
Absolut ingen blandsvamp tycker jag, för de “tar över” alldeles för mycket och kan ge en hel blandning en jordton som kanske inte är önskvärd.

0

äta rodnande fjällskivling

Helena i Lund

6 okt 2009 kl. 16:30

Jag äter knoppiga rodnande fjällhattar och tycker de är goda. Som sagt är de dominanta i smaken, men rejält med salt o citronpeppar matchar!

0

Lena M

6 okt 2009 kl. 18:35

Klas J, visst kan hon äta den om hon känner för det men i vissa böcker står den som olämplig matsvamp.
Själv plockar jag bara 10 till 12 arter av de jag gillar bäst och bara för att det är en ” matsvamp ” så är det väl inte säkert att man gillar den, eller ?
I år har jag varit ännu mer restriktiv och inskränkt mig till 9 arter av dem jag gillar bäst och det tack vare riklig tillgång på svamp, men jag har saknat sill- och mandelkremla.

0

Bo E

6 okt 2009 kl. 18:49

Visst är tillgången en viktig faktor.
Men jag smakar gärna nya arter för att testa om jag gillar dem.
Den vita tuvskivlingen tyckte jag t ex. var helt ok, och den kommer ju ofta i rejäla mängder oxå, men den kommer jag att ligga lågt med i alla fall p g a varningar om visst giftinnehåll, ungefgär som att man är restriktiv med stenmurkla även om den legat på tork mer än rekommenderad tid.

0

Rodnande fjällskivling

Birgitta F

10 okt 2009 kl. 08:02

Igår hade det kommit upp fler småttingar i min kompost. Just nu hos mig är det en av dom få svampar som syns till. Jag provsmakade och den är helt ok som Helena skrev med salt och citronpeppar.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone