Jag blir så kluven vid såna här problem… Jobbar som kock på en skola, med otroligt stränga livsmedelshygienkrav/regler. Som yrkesmänniska hade detta gått rätt i sopan. Men i hemmets vrå behöver man inte vara lika strikt, tack o lov. Så, jag håller med Zingo, använd näsa-öga-förnuft, och håll tummarna! Hade svampen svalnat helt innan sambon satte lock på burkarna? Den springande punkten är att avsvalningen går så snabbt som möjligt, så att varan håller “bakterietemp” så kort tid som möjligt. (Nu kom yrkesHelena in igen, märktes va? ;)) Det är ju otroligt förtretligt att behöva slänga plockade, rensade, och dessutom förvällda svampar…. Lukta noga!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.