Jag brukar plocka rökslöjskivling och ev. förväxling kan ske med svavelgul sådan. Du ser det främst på färgen på skivorna utan att smaka men om du smakar så är svavelgulslöj- väldigt bitter medan rökslöj- inte är det alls. Titta efter ljusgrå till grålila skivor, aldrig gulaktiga. Hatten gulbrun inte tegelröd.
Vad gäller giftigheten på svavelgul slöjskivling så har jag läst allt från tarmretande till dödligt giftig. Vet ej men smaken förhindrar nog att man vill försöka, jag har läst att även tillagad smakar den mycket bittert.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.