Sorry, jag hittar inte inlägg om det ämnet! Vad anser ni bäst? Har ej torkmaskin och har bara gasugn, lite svårt att torka där. Är rädd att svampen ska mögla om jag lägger den på tidningspapper. Hittade massor av svartisar idag och mer ska det bli. Överlycklig att de verkar gå att få tag i fortfarande :-))
Jag föredrar att torka. Har själv gasugn men brukar lägga den på tidningspapper under elementet eller så sätter jag på gasugnen, oppnar luckan och lägger den på luckan. det är varmt och luftig.
Förökte förvälla en gång men det blev seg. Svart trumpet har nog inte så mycket vatten i sig eller vad säger experterna. Lycka till
Jag lade ut det på papper nu över natten och så försöker jag med ugnen imorrn :-)
Jag har även förvällt en del i smör nu som vi ska ha imorgon, det smakar ju GUDOMLIGT och jag kan inte tänka mig att det blir så annorlunda om man förväller (utan smör), fryser in och steker upp i smör/stuvar sedan. Men jag ska jämföra med torkning så får vi se sen. Om det inte blir skillnad på smaken föredrar jag att förvälla, det sega gör inget men torkningen tar sån PLATS! I julklapp ska jag önska mig en såndär OBH Nordica-tork!
Rekommendera absolut torkning. Strunta i papper, lägg dem på ett tunt tyg som du spänner upp på lämplig plats. Det behöver inte vara varmt, normal rumstemperatur bara men luftigt. Om du har en rumsfläkt, sätt på den ett tag. Svampen är såpass torr så river du isär den torkar den på ett dygn.
Enligt mig och jens linder & pelle Holmberg i sin senaste bok SVAMPLYCKA skriver de och jag håller med.
” Svart trumpetsvamp är utmärkt att torka MEN blir lätt en aning besk om den inte blötläggs i rikligt med vatten - som skall slängas bort innan svampen tillagas”
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.