Har i kväll provsmakat för mig, flera nya arter. Mandelriska - inget för mig!
Blåmussseron - God!
Oxtungsvamp (recepet enl Klas Jaederfeld´s danska recept) - inte så dum!
Svavelticka- som att äta pappkartong! Kanske ngt gammal fruktkropp!
Korallticka - Mycket god!
:-)
Oxtungsvamp enl. danskt recept!
Detär roligt att hitta och äta nya sorter, och de man inte gillar kan man liksom släppa taget om! Har ätit svavelticka ffg i höst, har gjort 2 rejäla fynd. Första gången var jag snål o gniden vid rensningen, men upptäckte att svampen INTE blev mörare av att kokas, hahaha! Currystuvad tärnad spånplatta är väl det närmsta… På ticka 2 användes endast kött som var ungt och mjukt, och vilken skillnad! Jättegod, bra konsistens.
Koralltickan hade varit häftig att hitta….
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.