Ibland är det väldigt svårt att se skillnad på brunsopp och sammetssoppar med brun hatt.
Brunsopp har vitt kött med lite gul ton ovanför rören och i fottoppen, medan sammetssoppen har blekgult kött.
Brunsoppen har en något klibbig hattyta, det har inte sammetssoppen.
Om man ser att rören blånar kraftigt efter tumning, är det också brunsopp, men de behöver inte alltid göra det, och de kan blåna svagt hos sammetssopp också.
Rören har en blekare gul färg hos brunsopp än hos sammetssopp.
Jag tycker också att foten brukar ha betydligt träigare konsistens hos sammetssoppen.
Redan dags för örsopp minsann? Intill dem brukar man kunna hitta den vackra rosenslemskivlingen, kolla någon gång..
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.