Här finns två mycket intressanta artiklar. En lång intervju med Mats Karström i Vuollerim, som fått Artdatabankens naturvårdspris.
Den som följt honom i skogen för att titta på bl.a. signalarter glömmer det aldrig.
Vidare en artikel om goliatmusseron.
http://www.svo.se/episerver4/templates/SNormalPage.aspx?id=43009
Vill man förkovra sig om ämnet svamp/skog så kan man kolla lite här.
http://www2.slu.se/forskning/fakta/faktajordbruk/pdf98/Jo98-13.pdf
http://chaos.bibul.slu.se/sll/slu/alternativodlingsbrevet/AOB41/AOB41C.HTM
fakta skog slu mykorrhiza
Det sista här får man skriva in i sin sökmotor.
Den artikeln informerade jag om här för en vecka sedan Gunhild.
http://svampguiden.com/forum_visa.asp?inr=165588&fnr=1&sok=&Start=150&Offset=50&0
Det som för mig var mest intressant i Skogseko nr 3 var intervjun med Mats Karström som tyvärr inte var utlagd på nätet. Jag har varit uppe på kurs hos honom och det var fantastiskt att följa honom på exkusioner.
Goliatmusseronen har jag läst mycket om, gjorde mitt projektarbete om goliatmusseron 1999 under svampfördjupningskurs vid Umeå universitet, och jag har just detta år plockat ganska mycket av den på tallhedarna här uppe.
Jag vet inte om det var några japaner här i år och jag vet inte heller om goliaten kom lika bra över allt. Skulle vara kul att veta om det plockades nåt för export i år. Kanske nån på forumet som vet.
Det kanske bara var “dina och mina hedar” som gav sån skörd.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.