Hittade detta fina exemplar i norra Halland, väster om Lygnern. Har aldrig sett en blomkålssvamp förut, men den ska vara läcker.Den väger säkert bortåt ett kilo. Någon som vet hur man bäst anrättar den?
Blomkålssvamp, sparassis crispa
Grattis till fyndet!
Det finns lite fler tillagningtips i den här tråden:
http://svampguiden.com/forum_visa.asp?inr=161367&fnr=1&sok=&Start=0&Offset=50&ipos=9
Det är ju en signalart också så du kanske kan finna mer intressanta fynd i den skogen.
Tack för svaren! Kollade bara i all hast på era förslag o hann inte skriva o tacka, eftersom vi väntade gäster. Vi bjöd på svampen som den var, stekt i olja. Den räckte till flera måltider och gången därpå friterade vi den. Det var godast tyckte vi. Jag förvarade svampen sköljd, rensad och styckad i kylen i flera dagar. Den höll sig fint. (Hade läst att den inte var så bra att frysa däremot.)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.