0 629 visningar

2 svar

Konservera kantareller?

Leif Lundberg

17 okt 2009 kl. 12:50

Jag vill skapa utrymme i frysen, och har då kommit på att jag kanske kan tina upp kantarellerna och istället konservera dom. Är det att rekommendera, och i så fall, hur gör man?

0

Karin Hedén

17 okt 2009 kl. 18:45

Hej!
Så här gör man med färska kantareller:
http://svampguiden.com/artikel_konservering.asp
Jag är mycket tveksam till konservering av upptinade kantareller - men vem vet…
Jag tror det är bättre att konsumera i snabbare takt eller varför inte ge bort av överflödet.

0

Leif Lundberg

18 okt 2009 kl. 14:48

Tack Karin! Ska prova med en mindre del av förrådet. Mina frysta kantareller är bara förvällda och frysta i sitt eget spad, utan salt.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone