Jag undrar om någon vet hur länge man kan förvara torkad svamp utan att det innebär problem att använda den. Försvinner smaken, är det risk för att det är farligt? Vi har stenmurkler som är 12-13 år, gul kantarell 10 år och trattkantarell 5 år. Alla är förvarade i glasburkar, mörkt och torrt.
Stenmurklor bör man ju inte äta i vilket fall som helst men är svampen bara knastertorr och fin så är det väl bara att tillaga och äta, hur kantarell smakar när den har varit torkad finns det lite olika uppgifter om, en del säger att den blir besk men som sagt, farligt är det knappast.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.