Ser på förkväll på 4an nu på tv. Där finns en kock som kokar pasta, han fick en fråga om något bra släkthusmorstips. Han sa;“koka svampen med en vitlök om du kommit hem med svamp som du inte vet vad det är, plocka sedan bort bruna svampar och ät resten”. Så min fundering är om något här på forumet tycker att det låter som en galen idé?
Jag har kollat klippet på tv4s hemsida och det är inte riktigt så han säger. Han säger att om man inte vet vilka svampar man har i grytan, så kan man lägga i en vitlök. Om den blir brun så ska man slänga alltihop. En viss skillnad. Dessutom lät det inte som något han själv praktiserade.
??
Den här “kockens” teori skulle alltså gå ut på att samtliga giftsvampar i vår natur innehåller ett ämne som oxiderar med vitlök och alla ätliga gör det inte??
Dessutom borde det vara viktigt vilket material grytan har?
Finns det någon rimlig eller logisk förklaring till detta påstående?
Om så är fallet, varför har han inte tilldelats nobelpriset för sin upptäckt?
“Spola fram” till 38:40
http://tv4play.se/noje_och_humor/forkvall?videoId=1.1340073&selId=1.1256173&currPage=0
Tack, skulle just leta upp det.
Ok, det sägs ju med en viss humor och att det bör tas med “en nypa salt”, men det finns ju människor som kan ta det här på fullaste allvar.
TV 4 borde klargjort att det inte är en särskilt säker metod.
Gamla husmorsknep är ju de vi tror hundraprocentigt på, beprovade i generationer som dom är.
(Levde hans farmor fortfarande)?
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.