Giftkremlor är tydligt skarpa, men det finns de som är värre: nässelkremla t.ex. Pepparkremlan är förrädisk, för den känns mild till att börja med - först när man har tuggat ordentligt på den, kommer den intensivt skarpa smaken (så dags då). Dessutom är den ganska lik mandelkremla :-)
Det var standard för mig som kremleplockare att ha en god frukt med sig i skogen, för den bittra smaken av de oätliga kremlorna är inte snäll!
Numera är jag lite mer restriktiv med kremlor, men visst, man bör alltid smaka på dem för säkerhets skull, även om vissa, som kantkremlan, har synliga kännetecken.
Tyvärr har ju nästan alla färgvarianter en skarp dubbelgångare!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.