Stensopp - Karl-Johan.
Kolla den noga bara, den ser såpass vit ut att det på fotot är svårt att bedöma om den är angripen av snylting eller bara en blek variant.
Är det vita som en tunn hinna över själva svampen så är den inte ätbar.
Då brukar det finnas en unken doft också.
Frisk Karl-Johan doftar och smakar aptitligt lite nöt- mandelartat.
Mmm. Ville inte skriva innan att jag tog den för Karljohan för att inte vägleda fel om det var så.
Tackar så mycket för infon!
Som svar verkar svampen INTE ha någon tunn hinna över sig utan en allmän blekfis. :D Nu har den legat mot kantareller så luktar kantarell men någon unken doft har jag inte känt. Det blir till att anrätta då och hoppas på god smak! :)
Tack igen.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.