Hittade en ståtlig sopp ute i markerna men när jag försökte leta rätt på det exakta namnet blev jag förbryllad.
Soppen är ca 25cm hög, mellanbrun hatt(20 cm i diameter) med gula, långa rör(ca 2, 5cm)som minskar i längd närmast hatten. När man bryter hatten _rodnar_ köttet betydligt, rören är dock oförändrade. Hattköttet behåller oförändrat sin rosa färg även efter en längre stund.
Foten är avsmalnande mot hatten, vit vid basen och ljusbrun högre upp med en antydan till nät i gränslandet mellan det vita och det bruna. “Skinnet” är mycket lätt att dra av.
Vad är detta för sopp? I alla beskrivningar på soppar som liknar den står det att köttet blånar, men denna rodnar alltså rejält?
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.