Hej Maria, man kan torka alla soppar.De ska torkas på rätt sätt för att undvika att de blir sen angripna av mögel (typ Aspergillum som är kancerogen).En bra sätt är att torka dom, tunnskivade, på en liggande rullgardin(bambu).När dom är torra, lägg dom i ugnen (50C°, luckan skall vara litet öppen, fukten ska ut) c.a.20 min.Full sen fruspåsen till hälften(medan de är varma)sug ut allt luft och knut.Förvaras i mörkret.Jag har torkade svampar från 1979 och de är helt OK.Eller kan man använda sig av torkskåp (myggnät på en ram), börja med kallt luft och höj värme sen en pó en pó.Torkning är det bästa sättet att ta vara av skogens läckerhet, många blir till och med godare, t.ex.Sandsopp.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.