Den större ser väldigt mycket ut som den trattskivling jag hittade för nån månad sedan och fick tipset en klumpfotad variant.
Smakar och har väl ungefär samma matvärde som vanlig pudrad trattskivling(?)
Är den mindre verkligen samma art?
Har de någon karaktäristisk doft - smak?
Av vad jag ser på bild 2 skulle den spensliga kunna vara vit tuvskivling och den kraftiga nån variant av pudrad trattskivling.
I så fall ska den förstnämnda växa tuvat i klungor, ofta mycket tätt och smaka lite speciellt, påminner om spenat, tycker jag.
Den andra ska ha en blommig doft och aromatisk lite blommig smak.
Bägge är (i så fall) användbara men tuvskivlingen varnar vissa forskare från att äta i större utsträckning då den kan innehålla otillräckligt utforskade ämnen.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.