Nu lagom till kylan är det väl dags att plocka fram arsenalen i frysen! Stekte Blomkålssvampen riktigt hårt i en blandning av smör/olivolja, saltade upp och kryddade av med rosmarin,svartpeppar och en klyfta vitlök,samt gnutta oregano, la i slutfasen i en halv finhackad gul lök (scharlottenlök hade suttit fint) och när detta fräst upp in med blandningen i ugnen med lite god skinka,tomat och ost. Och vips en ytterst delikat varm smörgås som severades med hederlig spenatsoppa och denna dag blev lite ljusare,
M.
Låter mumsigt!
Jag åt oxå fryst svamp igår, fast den stod stelfrusen ute i skogen!
Två fina exemplar av vanlig kantarell och en grupp trattkantareller!
Hade inte ens med nåt att plpcka i så det fick bli ned i jackfickorna!
Blev nog årets sista kantarellsås till söndagmiddagen.
Lâter gott !
Ett annat trix med Blomkolsvamp, stek i smör, lite salt, stekt ganska hârt, i med bra rött vin och lite honung, fräs till det röda vinet är glaserat. Det spännade är att nu har svampen fâtt en helt annan smak, massor nötter kommer fram tillsamans med talloljesmaken och med fin ton av saltsötma. Passar till oxkött.
Roligare än svart tryffel ;)
Bra recept!
In med dem på receptbanken!
Blomkålsvamp med vin och honung blir npg det första jag testar när jag får hem en blomkålsvamp härnäst!
Nån som vet om de är användbara i fryst skick, som man nu t ex kan hitta kantarellsvamparna?
Naturfrusna, alltså?
Har inte sett nån, men det är väl det enda man kan förvänta nu.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.