Går man in på denna länk så hittar man en del matnyttig litteratur. Men det är som vanligt när våra träd avbildas och beskrivs att det är sällan som stammarnas utseende, struktur mm, beskrivs och inte heller smaken, är jag osäker på ett träd så om det finns levande kvistar eller bark så smakar jag på dem och har man en gång gjort detta så sitter det minnen kvar, det gäller bara att man har provat rätt art från början, annars kan det bli lite galet:) En rätt bra bok av vår vän Pelle Holmberg som verkar hinna med det mesta. En julklapp kanske?
http://www.naturskyddsforeningen.se/butiken/bocker/natur—-miljo/Svenska-trad/
Jan A. har kanske annars ett annat eller bättre förslag, han kan ju det här.
“JAS” - vilken utmärkt idé det där med att smaka, det ska jag prova. Och boken ser jätte intressant ut, ska kolla upp den också. Har förstått att det är NU man ska titta efter knoppar och då gick jag till biblioteket och frågade efter en bra bok med knoppar och fick då värsta barnboken….hahaha, den är superbra! Jag bara älskar Aska svart, Långe Boke och Eka Papiljott mfl !!! :-)
Har lärt mig mycket i hösten/vinter 2007 om träslag och hur man känner igen de vintertid,tack vore lilla häften från Fältbiologerna: Träd och buskar vintertid,som kostade bara 75 kr.Den har bra teckningar och är så liten att jag kunde ha den i fickan på fältet.
Inte sett Holmbergs bok än men ska kolla,verkar intressant.
Precis som med svamp, svampstaff, man smakar lite och försiktigt för vissa trädslag smakar pyton och andra som några salix arter innehåller salicylsyra så om du får ont bi knoppen när du är ute i skogen så är det bara att lära sig vilken art och sedan knapra bark :)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.