Tycker absolut de liknar Karl-Johan allihop.
Några har väldigt ljust porlager, nästan som gallsopp, fast de i övrigt inte liknar gallsopp.
Det är nog bara väldigt fräscha K-J. Är de mycket fasta i konsistensen så är de som bäst!
Ta smakrov för säkerhets skull!
K-J är mild och god.
Personligen tycker jag nästan att den är godare rå än stekt då den som stekt får viss anstrykning av grillat griskött (kanske en väldigt personlig association)?
Dock avrådes från att äta för mycket rå svamp överhuvudtaget då vissa personer tydligen kan vara överkänsliga och få magbesvär av det.
Jodå, det är ätliga stensoppar allihopa, de flesta ser ut att vara finluden stensopp: http://svampguiden.com/art/visa/Boletus_reticulatus
Förutom den vänstra fruktkroppen på sista bilden som ser ut som vanlig karljohan.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.