0 10739 visningar

7 svar

Torkad trattkantarell

Elin

28 mar 2010 kl. 17:18

Jag har torkad trattkantarell hemma som jag tänkte ha i en gryta. Nu undrar jag hur jag får den som godast? Skall jag göra någonting med dem innan jag lägger dem i grytan?

0

Totte Gbg

28 mar 2010 kl. 18:25

Det går bra att bara smula ner dom rätt ner i grytan.

0

Boman

29 mar 2010 kl. 09:02

Så gör jag ofta fast godast tycker jag de blir om man blötlägger en halvtimme så där och steker dem i lite smör sedan. Spara vätskan, så klart, använd den i grytan eller låt den steka in i svampen igen.

0

"JAS" Helsingborg

29 mar 2010 kl. 18:56

Jag gör som Boman :)

0

Tanja i Gagnef

30 mar 2010 kl. 18:23

Och jag gör antingen eller beroende på tid och lust ;-) Trattissmaken kommer fram både om man använder den torkad eller om man blötlägger o använder som färsk (bara min personliga åsikt förstås!)

0

BirgittaD

30 mar 2010 kl. 23:10

Håller fullständigt med Tanja. Jag har alltid en burk med mixade trattisar, ja även andra burkar med mixad svamp som står. Det tar mycket mindre plats.Därefter tar jag fram det jag vill ha ibland torkade för blötläggning och ibland mixade för att strö i.Känner mig rik i bland när största problemet är vilken svamp skall jag välja.

mixade eller sönersmulade direkt i.

0

Tina Nordberg

31 mar 2010 kl. 09:04

Det är bara att håll med gänget.
Torkad blir det en ypperlig krydda och kan sätta piff på vilken menlös sås eller soppa som helst.
Håller med om lyxen att ha flera sorter torkade att välja på. Efter den senaste hösten som var, är det flera med svarttrumpet än andra.Med karljohan är det däremot så man måste snåla.Endast en liten burk med “2009” på.

Till Elin: Det ser mumsigt ut med en näve hela nystekta svampar ovanpå i grytan när man serverar.

0

Birgitta D

31 mar 2010 kl. 19:10

Tack Tina för det tipset.
Jag har en gryta puttrande på spisen just nu med pulvriserad svamp i. Några av barnbarnen älskar svamp andra tror att de inte äter svamp, men pulvriserad ser dom inte. Däremot kan man ju dessutom ha stekta som tillbehör bredvid.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone