Har torkat en hel del ramslök och tänker göra ett “örtsalt”. Jag letade på nätet i samband med detta för att så om det fanns något om vad ramslöken innehåller för mineraler m.m. men där fick jag inget napp. men jag hittade en massa annat. Håll till godo, mycket mumsigt här:)
http://www.tasteline.com/recept/Nasselsoppa_med_rostad_ramslok
http://menumo.se/recept/14/ramslok-honungsoverbakad-lammkotlettrad-bakade-rodbetor
http://pelleskok.blogspot.com/2009/04/redo-for-ramslok.html
http://matalskaren.taffel.se/2009/04/18/recept-ramslok-revisited/
http://www.arstiderna.com/recept/Recept/kikartspure-med-ramslok-och-lime.aspx
http://www.kokaihop.se/recept/panerad-fisk-och-potatisragu-med-ramslok
http://www.hittarecept.se/kategori/fisk/ramsl%C3%B6k
http://www.svensksmak.se/index.php?action=recept_info&id=1818&recept_sokord=
http://bloggen.fi/stumppen/?p=677
http://noweightgain.com/?p=121
http://calendar.visitscotland.com/se/juni/mat-och-dryck/ramslok.aspx
http://wegemo.wordpress.com/2009/04/27/pastarullar-med-spenat-ricotta-och-ramslok/
http://www.katjasmat.se/tag/ramslok/
http://www.fruktservice.se/recept-view.asp?receptId=13
http://www.kokaihop.se/recept/ramslok—och-tryffelost?tab=recipe
http://www.fruktogront.se/modules/artiklar/artikel.php?pageId=303
http://www.alltommat.se/recept/g%C3%B6sfil-med-ramsl%C3%B6k-och-mousselines%C3%A5s-13500
http://www.menyse.com/3.16063/recept/svensk-raraka-med-kalix-lojrom-och-gotlandsk-ramslok/
Om jag får tuta lite i egen lur så har jag skrivit om en annan vårprimör på Taffel, löktraven.
http://kortomgott.taffel.se/2010/04/22/vitlok-pa-latsas-igen/
Det finns också inlägg om ramslök och en hel del svamp, och på förstasidan kan ni läsa en artikel om torkad svamp.
Här har nässlorna varit uppe ett tag, likaså ramslöken.
Jo så klart Peter, jag menar och har alltid menat att det vi kallar “ogräs” bara är växter som har hamnat på fel plats. Jag brukar låta dem vara så länge de inte kväver något av det andra goda och om det går så flyttar jag dem till lämplig plats. Nu skall jag ut och lyfta på några krukor som jag har haft ute på gräsmattan någon vecka för att skörda härliga maskrosblad till middagens sallad:) Det blir lite blir lite löktrav oxå så klart.
Oxå förstås den hatade, Ogräsmaskrosen (Taraxacum sect. Ruderalia), den heter faktiskt så!!
Men de spröda bladen är goda att ha i sallader och av blommorna blir det ett mycket gott vin. Så varför den inte tas tillvara på som “alternativ gröda” är för mig ofattbart, f-n den växer ju i mängder överallt.Det behövs bara tas fram rätt verktyg för skörd av blommorna och roccollasallad skördas ju för hand. Nu kommer det nya viner som tillverkas på äpplen och bär men varför inget dessertvin av maskrosor????
Humm, ett inlägg försvann så jag försöker igen!
Bild 1. Brännässla(Urtica dioica. I Höganäs finns det en förening som kallar sig för “Nellorna” de brukar ha hundratals besökare på sin olika sammankomster.
Bild 2.Löktrav(Alliaria petiolata).
Bild 3.Ramslök(Allium ursinum).
Allt från min lilla trädgård idag:)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.