I denna länk hittas info om vad rödlistan innehåller:
http://www.artdata.slu.se/rodlista/index.cfm
Den nya versionen uppdaterar de kunskaper man fått om arters risk för utdöende.
Lena: Är det bilder och kartor du är ute efter så är knappast rödlistan rätt för dig. Det är främst en bok i tabellform där arter räknas upp.
Är det bilder och kartor för ovanliga arter du är ute efter så är boken Signalarter den rätta. Den kan köpas via Skogsstyrelsen på nätet. Se länk för mer info om denna bok:
http://www.biblioteket.stockholm.se/default.asp?id=8227&extras=567839%2FID
Karl-Henrik Larssons ännu äldre, 547 sidor tjocka: “Rödlistade svampar i Sverige, Artfakta” från 1997 finns fortf. att köpa för 160 + porto från Artdatabanken http://www.artdata.slu.se/publikationer/boklista.asp. Trots åldern - eller tack vare - så är det en riktigt bra bok - tycker jag.
Om du rullar ner sidan så kommer “välj organismgrupp/er” Rulla ner till storsvampar och tryck på den. Tryck sedan sök och vips så har du namnen på alla arter. Sen trycker du på en av svamparna du är intresserad av så får du fram faktabladet. Bilder går förhoppningsvis att hitta på något annat ställe.. :)Lycka till
En sammanfattning av resultaten i nya rödlistan 2010 finns här:
http://www.artdata.slu.se/rodlista/resultat2010.asp
Svampavsnittet finns att hämta som PDF på:
http://www.artdata.slu.se/rodlista/filer/Rodlista2010-svampar.pdf
Det finns också ett nytt sökverktyg för de rödlistade arterna:
http://snotra.artdata.slu.se/artfakta
Tyvärr är Artfaktabladen inte helt uppdaterade, och de tillkommande svamparterna saknar ännu Artfaktablad. Det finns dock texter som kort beskriver arternas ekologi och rödlistningskriterier m.m.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.