Associerar lite till Jan A. Jag hade oxå med mig de små ut i skogen på en kort utflykt till Christinelund och där är det sumpig, fuktig ädellövskog och där hittade vi oxå Ormbär, Paris quadrifolia men då i lite mer “normal” miljö. Däremot så hittade jag faktiskt om än dock gamla så ändå, Ostronmusslingar på inte så “normalt” substrat, mina första på Ask!?
Serie 5? Vad tror ni om detta, något som Hasse hittade när vi var på Balsberget i förgår, jag lutar åt gamla argusögon men har aldrig sett dem så här, eller är det någon skålsvamp? Tacksam för hjälp, Sven-Åke har fullt upp med sina basidiesvampar så han hinner knappt med sina egna kollekt.
Hej Tony S. Nej det var/är inte fjälltickor det ÄR vinterns intorkade ostronmusslingar, den tar jag inte fel på. Fjälltickor hittade jag i en park i Amsterdam förra veckan, tyvärr var kameran kvar på hotellet den dagen annars var det bland de största jag sett och många, uppskattade det till lite mer än en halv kubikmeter i ett enda knippe!!
Hasse har kollet på “argusögonen”, Sven-Åke hinner inte med så jag mailade Hasse och bad honom fråga dig om hjälp.
Tack för att ni gillar bilderna:)
..alltså hanblommor av ask är det i inlägg 3. Asken är ju mångbyggare och vad jag förstår kan ett träd ha bara hanblommor, ett annat bara honblommor och ett tredje både och. Men aldrig ståndare och pistiller i samma blomma. Kan någon verifiera min teori?
Nej, din teori håller inte riktigt Hans! Asken har såväl en- som tvåkönade blommor och vissa individer har det ena eller det andra - eller det tredje! Läs mer här:
http://www.fkog.uu.se/course/essays/fraxinus_excelsior.pdf
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.