Torr? Inte alls! Soppar torkas med fördel. Avlägsna rören på hattens undersida. Har du mycket svamp så strunta i foten; ta bara hatten (den är godast). Skär svampen i ca: 3-5 mm tjocka skivor och låt torkan på ett lämpligt underlag. Använd endast mindre och medelstora exemplar och var någa med att de inte är maskangripna. När du sedan ska använda den torkade svampen i matlagning, så bötlägger du lämplig mängd i några timmar innan användning. Sedan är det bara att använda fantasin ...
Hej!
Det finns så mycket frågor som återkommer nästan varje dag i det här forumet. Torkning av svamp är en av dem. Ett tips är att först söka i forumet efter svar:
http://svampguiden.com/forum_visa.asp?inr=17450&fnr=1
http://svampguiden.com/forum_lista.asp?sok=torka&fnr=1
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.