Smörstekning och gräddstuvning funkar inte för mig med vårmusseron. Smaken sticker ut för mycket. Jag har själv testat att lägga in dem i 1-2-3-lag med kanel och lagerblad med OK resultat.
Jens Linder förespråkar senap och kapris: http://www.dn.se/mat-dryck/reportage/1-varmusseron-1.682967.
Jag skall så snart jag kan lägga beslag på de första musseronerna för året experimentera med en ljummen sallad med senaps- och tomatdressing. Jag tror att det kan fungera bra. Överhuvudtaget får jag asiatiska vibrationer av vårmusseron. Schezuan-peppar? Sesamolja? Eller på japanskt vis? Det är bara att experimentera på.
Vårmusseroner i all ära, speciellt om de tillagas enligt tipset som Peter länkar till: DN
och familjen Holmberg http://www.dn.se/mat-dryck/reportage/1-varmusseron-1.682967.,med alla intressanta ingredienser, vilket jag gjorde med den senaste skörden, men…..... smörstekta kantareller är en svårslagen delikatess.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.