0 203 visningar

4 svar

Ha färska kantareller hela året

Kjell

27 aug 2006 kl. 19:23

Jag rensar dem..lägger dem i sjudande vatten i 1-1½ min max.
In i fryspåsen låt svalna en stund och in i frysen.

De är lika gula och smakfulla efter månader.

0

Erika

27 aug 2006 kl. 20:25

Tack för tips!

0

kjell

27 aug 2006 kl. 21:21

låt dem inte bli för mjuka då kan de bli svarta (förvälda) bara så att ev svapbakterier dör

0

Elisabeth

27 aug 2006 kl. 22:10

Fryser du dem utan spad?
Blir de inte torra?

Jag har frysit kantareller utav bra kvalitet utan att förvälla eller koka, de smakar som färska.

0

kjell

27 aug 2006 kl. 22:25

ja jag har aldrig spad. har aldrig prövat din modell men verkar intressabt

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone