Har idag plockat riktigt unga och fräscha delar av svavelticka för att tillrätta som kräftor/hummer. I två svampböcker har vi hittat detta recept och längtat efter att få prova i verkligheten. Bengt Cortin - Svampplockarens handbok och Thora Holm - Svamprätter har båda varianter på detta receptet. Vi ändrade dock lite och kokade som vi brukar koka kräftor dvs med dill, salt, socker och öl och det blev riktigt gott. Det häftigaste var att i varje bit kunde vi skönja konsistensen av hela kräftan inklusive förpackningen. Det vill säga man kunde uppleva kräftsmör, klo, stjärt och pappkartong!
Svavelticka!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.