Ja, i frysen kan dom ligga hur länge som hälst.Du kanske ville veta, hur lång tid kan jag ha dom i frysen före förtering.Kantarellerna blir bittra om de står frysta länge, jag fryser inte dom, men de som gör det säger max 3 månader, sen försämras dom ganska snabbt.
Hej !
Jag undrar Franco hur du förvarar kantarellerna om du ine fryser in dem?
Har läst nyligen från Elisabet om jag inte minns fel att hon fryser in dem utam att koka ur vätskan men kan inte hitta tråden.Kan någon hjälpa mig?Ska upp till fjället imorgon och förhoppningsvis hitta några.
jag har prövat att frysa in råa kantareller, tycker att det blir lyckat, när man tinar upp dem så smakar de som om de var nyplockade.
jag berättade detta för tidningar för några år sedan, å fy fan va skällning jag fått. man hotade att stämma mej, det fanns de som fyllt hela frysar med kantareller, och när de skulle laga till dem var de bittra så dom inte gick att äta. pröva gärna att råfrysa, smakar de gott berätta vem som gett tipset, or de oätliga, så skyll inte på mej
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.