Jag tror att du skall låta bli att frysa in kantarellerna färska. Risken är att de kan bli beska. Se nedanstående inlägg från i somras:
Beska kantareller forts, SVARA
Kantareller blir ofta beska i smaken om man fryser in dem färska och oförvällda.
Det är med största sammolikhet helt ofarligt att äta dessa, men det är ju inte gott!
Vet ej vad som framkallar den beska smaken, men kantarell är naturligt “pepprig” och relativt kraftig i smaken, vilket gör att den tenderar att bli något besk även som torkad.
Mig veterligt så går det inte att få bort den beska smaken i efterhand.
Det bästa sättet att långförvara kantareller är att förkoka dem innan infrysning:
Lägg lagom stora svampbitar i en kastrull, tillsätt lite vatten om svamparna är väldigt torra, annars behövs inte det.
Låt kastrullen stå på spisen på ej allt för hög värme, svampar kommer att avge vatten, låt dem då koka i “sitt eget spad” ca 10 minuter eller tills dess vattnet kokat bort.
Klart för infrysning!!
Bara att ta ut och lägga i pannan med lite smör när kantarellabstinensen blir för stor!
/Michael Krikorev
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.