Ser ut som en pepparriska:
http://svampguiden.com/art/visa/Lactarius_rufus
Tack för svar Michael… men inte är det särskilt likt. Bilderna på Pepparriska visar rätt lång fot, betydligt mer Vattentorns/tratt -formad hattundersida, fel färg och en grop i hatten istället för en topp som “min” svamp hade.
Jag är tyvärr “färgblind”, men uppskattar färgen till mörkt kanelbrun.
Hur säker är du på Pepparriska ?
//Torsten
http://svampguiden.com/art/visa/Lactarius_rufus
Säg inte till norrlänningar att pepparriska inte är ätlig då det är den som finns rikligast av = )
Jag har bott större delen av mitt liv 2 mil från polcirkeln och ätit åtskilliga mängder pepparriska , fjällig taggsvamp och enstaka smörsoppar, för att inte prata om 125-liters säckvis av stenmurkla , jo jag är norrlänning sen vart gränsen går kan alltid diskuteras
Japp, jag har redan läst många recept på Pepparriska.. Men jag vågar fasen inte, har kraftig respekt för svamp. Men jag vet att det är dom vita/ljusa man ska akta sig mest för.
Håller mig till soppar än så länge…. men hur är det med röksvampar, några av dom ska väl vara fin matsvamp ?
Vi har gott om såna knottriga röksvampar nu, väldigt fint kött på dom…
//Torre
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.