För mig ser det ut som en Björksopp.STRÄVSOPPAR är ganska lika varandra och har namn efter “värdträdet”:Proffsen brukar kunna skilja dem åt men för oss dödliga spelar det ingen roll, smakar likadant.De vinner i längden på att torkas, men problemet är att dem ofta är fulla med kryp, i öv en bra blandsvamp som fyller ut, men smakar helt ok stekt i sin ensamhet. Finns en sopp som det varnas för, rådet är locka inga röda soppar speciellt på Gotland/Öland, samt gallsoppen som bara smakar galla och förstör anrättningen. Använd de delar som verkar OK dvs inte förstörda av parasiter eller dyl, framförallt låt inte svampen ligga framme för länge för att förruttnelsen börjar snabbt. Lycka till!!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.