Skillnad mellan förvälla/koka av(murklor). Förvälla-en av metoderna för att långtidsförvara svamp. Koka av,som med murklor,riskor etc etc en metod för att få svampen mindre giftig/skarp.. Förväller(koka in svampen i sitt egna vatten) gör att svampen klarar infrysning och att kvaliten bibehålls. Vid avkokning hälls vattnet bort med de skadliga ämnen som lösgjorts.Måste finnas hur många trådar som helst om detta. Sök. Lycka till
Blanchera - förvälla. Att koka upp exempelvis grönsaker i lättsaltat vatten och därefter spola dem med kallt vatten. Uttrycket används också när man enbart häller kokande vatten över råvaror. När det gäller svamp talar man ofta om att förvälla. Då är det viktigt att vattnet slås bort, eftersom det kan innehålla starka smaker och gifter.
Att säga förvälla om det man gör med svamp i torr stekpanna är alltså inte korrekt.
Mera om saken här: http://svampguiden.com/forum_visa.asp?inr=112896&view=open&fnr=1
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.