Måste bara få dela med mig av vad som stod i ortstidningen här i Bollnäs i torsdags under Tema Mat: Svampsoppa: Rensa svampen men skölj den inte SVAMPSMAKEN ÄR VATTENLÖSLIG OCH MED SKÖLJNING FÖRSVINNER DEN I AVLOPPET :)
Receptet gällde kantarellsoppa.
T.o.m vår folkkära Tina står i tv och talar om för bl.a Herr Ernst att det är oförsvarligt att skölja kantareller!!! Alla mina vänner idiotförklarar mig,inte bara för att jag är idiot, utan för att är korkat att skölja besudlad svamp. Å andra sidan tror dem att gjutjärnspannan smälter om man har i lite diskmedel-)
jan !
jo om man skær sønder svampen så løser vatten smaken men om man skøljer den hel sker der lika lite med smaken som om man plockar kantareller i regnvæder.
men steger man så den sønderskurna svampen i smør så førstærks svampsmaken då fett liksom alkohol er smagsbærare.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.