Ingen “avart” utan en mycket god stensopp, tycker jag.
Följde råd här på forumet och torkade en dylik i tunna skivor.
Det blev mycket gott i sås sedan.
Dock gjorde jag vissa skivor alldeles för tunna så de fastnade och blev ett med papperet de lagts på.
Att hyvla med osthyvel lär vara ett knep för lagom tjocklek och det har jag nu testat på vanlig Karl-Johan. Väntar nu på resultatet.
Det som förbryllar mig, är att de saknar ett tydligt ådernät på foten, är snarare flammig. Köttet blånade först svagt vid snitt, men efter en stund återgick det till vitt. Dessa tre stod också väldigt tätt ihop. Satt fast i varandra under mark. Men, men…Stensopp som Stensopp, goda på tallriken är dom ändå! Kolla in resten jag hittade samtidigt, under “Soppserenad” längre ner på denna sida.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.