När jag stod och skivade KJ för glatta livet i söndags kväll började jag fundera hur man kunde göra jobbet lättare. Mandolinen är ju ett förträffligt redskap! Har någon provat? Hårda soppknoppar funkar säkert alldeles utmärkt, men mjukare svamp?
Undrade just varför någon skulle använda en sån här att skiva svamp med..
http://images1.thomann.de/pics/prod/218007.jpg
Hahahahaha @ Irene!!
Bo, vill man ha riktigt tunna skivor får man ta till den 12strängade!!
Boman, jag använder mandolin på jobbet, men får inte ta in hemplockad svamp i köket, och får inte låna hem mandolinen. Den jag har är en Moulinex (tror jag) och den är för jädra dyr att köpa. Har du tips, jag menar om din funkar bra? Det viktiga är ju att bladet är vasst, mister man en pekfingernagel eller fingerblomma får man skylla sej själv! ;)
Och tydligen stavas mitt köksredskap med e på slutet, prova att googla på det i stället!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.