I går blev det en kundkorg fylld med kremlor, sträv- och sandsoppar - och fyra kantareller.
Dessutom en annorlunda grönkremla? och några mycket annorlunda luktande och smakande trattkremlor. Senast förra året plockade jag många och åt – har faktiskt alltid gillat delica - men dagens individer luktade som mandelriska i kubik, spetsad med surströmmingsspad; fjolårets, och smaken… Först kändes inget, sen blev en del av tungan smått förlamad…och sen kom en otrolig skärpa som bedövade tungstackarn för en lång stund!
Det finns kanske en skarp och en nästan oskarp av trattkremlan. Nån som vet?
Rensningen av matsvampen blev en fin, solig stund vid ett trädgårdsbord bland amiraler, påfägelögon m.fl. på buddlejor och jätteverbenor – och vid mina fötter utkämpades myrornas krig - mellan röda och svärmande svarta!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.