Hej!
På finska heter den kangar rousku. Vad jag kunde se på bilden. Jag brukar koka den två gånger i ca 15 min. Sedan klipper jag med sax dem i små bitar, blandar i en rå gullök och salt. Jag har även salt i vattnet när jag kokar den. Det blir en god svampsallad av den då.
Jag brukar salta in mina efter kokningen. De får stå så i kylen någon vecka, sedan in i frysen tills frästelsen blir för stor.
Man kan få lov att vattna ur svampen om den är rysligt salt.
Använder skogs och skäggriska i samma blanning.Har creme fraiche
i salladen.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.