Har plockat massor med jätteröksvamp de senaste veckorna, och har börjat fundera lite… Min far sa alltid att det luktade kissiga lakan när man förvällde den, och det stämmer ju. Men, när jag nu tillagat skördar från flera olika ställen, (har aldrig hittat på så olika växtplatser tidigare)upptäcker jag att vissa svampar luktar extremt mycket, medans andra bara osar litegrann. Detta trots att de är i ungefär samma kondition, fasta och fina, från tennisboll upp till fotboll. Vet någon vad det kan bero på?
De jag har plockat denna säsong trodde jag bergsäkert var jätteröksvamp, (som i min trakt heter äggsvamp). Jag känner ingen doft av gummi när jag kokar ner mina vita tärningar, utan klart och tydligt, om än mer eller mindre, en doft av kissisängen. Svampar plockade på en äng luktar jättestarkt, svampar i samma storlek och kondition från en annan luktar mycket mycket mindre.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.