Jag har (som alla andra) hittat jättemånga Karl-Johan i år. Tänkte torka en del och koka/ frysa in en del. Synpunkter på det?
1) När jag skivar hatten är porerna ibland vita, oftas gula, ibland gröna. När ska man skära bort porerna och när ska man inte göra det?
2) Hur stor del av foten kan man använda?
Om skivorna är helt vita , så ta med dom. (annars inte). oftast på mindre ex upp till äppel-grapestorlek. då kan man ofta ta med foten ochså. angrepp i foten är svårare att se som sagt så man bör vara försiktig på större ex.
sen beror det ju på vädret just där du plockat svampen om det är mycket angrepp och så. kolla och ta bort skivorna på de större exen så ser du statusen på hela samlingen.
Det är mina erfarenheter, hoppas jag inte avskräckt dig.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.