0 267 visningar

2 svar

Torkningshastighet

ES

29 aug 2010 kl. 23:42

Upplever att svampen får mer smak vid en långsam torkning. Varmluftsugn 50°C ger mindre smak än torkning i rumstemperatur. Bäst smak har svampen fått vid riktigt långsam torkning där jag fått kasta endel pga larver och förruttnelse. Kan det vara så att svampen behöver tid för att utveckla vissa smaker? precis som en långsam torkning av tex tobak ger mer arom? Vad har ni för erfarenheter?

Det är främst vid torkning av soppar som stensopp och sandsopp jag märkt detta.

0

MariaW

30 aug 2010 kl. 06:45

Efter att ha gjort en övergång från ugnstorkning till lufttorkning på ram kan jag bidar med min åsikt, jag tycker att den lufttorkade har mer “karaktär”.

0

ES

30 aug 2010 kl. 23:14

Bra då inbillar jag mig inte bara :) tycker det blir bra resultat med en timmes torkning i ugn med luckan på glänt sen rumstemperatur i ett par dygn.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone