Jag har börjat hitta en massa soppar, vilket ju är kul, men jag kan inte komma fram till vilka de är.
Den ljusa av de två på bilderna passar inte in på någon beskrivning i min svampbok :-( Den har inget speciellt ådernät på foten, rätt ljust brun, matt och lite knottrig på hatten och rörmynningarna är supertäta. En riktigt massiv svamp. Den smakar inte galla, så det är nog en ätlig sort, men vilken?
Och förresten - är alla soppar som inte smakar pyton ofarliga att äta?
Jag vet inte hur Djävulssopp smakar, men den är ju väldigt sällsynt och ser mkt speciell ut, den är dock giftig.
Vad gäller övriga soppar använder jag smakningsmetoden om jag inte vet vad det är för en sopp. De som smakar f-n är väl mest gallsopp och bittersopp (skönsopp) och pepparsopp. Sen finns ju en hel del sorter som inte är särskilt läckra spec konsistensmässigt och en del som är sällsynta, de får stå kvar.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.