Gratulerar till den fina KJ-skörden! Det enda du behöver rensa bort är sådant som är brunt i själva svampköttet, dock inte hattskinnet. Naturligtvis ska du skära bort alla maskangrepp men det visste du ju innan.
Var i Sverige har du gjort dessa fina fynd?
Grattis! Fina Kallar.
Varför inte skära bort det jordiga på foten redan när du plockar upp svampen? Samtidigt skär du igenom svampen så ser du om den är “larvig” = ska stanna kvar i skogen Onödigt att bära med sig hem en massa jord som smutsar ned svampen i korgen.
Annars behöver du bara ta bort det larvätna, snigelbetten eller annat oaptitligt. Mycket av smaken sitter i hattskinnet så låt den vara.
Hej igen!
Du behöver naturligtvis inte avslöja VAR i södra Småland men gärna lite mer preciserat. Det är alltid intressant att kartlägga var KJ har sin högsäsong varje vecka. Jag plockade massor i Skåne i närheten av Ängelholm. Där var det som bäst för 2 veckor sedan.
Var det nyligen eller är det äldre bilder?
OK, nära Hultsfred alltså?
Hur är kvalitén? Maskfritt?
Själv bor jag i Borås och vi hade vår KJ-period redan i början av augusti. Hos er har den tydligen nyss börjat. Passa på och ta för dig och njut av dessa läckerheter. Säsongen brukar vara c:a 2½-3 veckor. Lycka till!
Kul Annika.
Har själv tillbringat 2 veckor i Långasjönäs och plockat svamp längs väg 29 mellan Tingsryd och Karlshamn. Har väl aldrig hittat så mycket gott i svampväg. Kanske inte av någon speciell sort (möjligtvis Rimskivling) utan svamp av olika valörer. Frysen full och några burkar torkat. Supernöjd.
Mvh Stefan.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.