det beror helt och hållet på vilken art och i vilket skick du plockade den
fräscha kantareller eller “hårdköttiga” svampar som kremlor kan hålla sig färska i kylskåp nåt dygn - soppar och “slemmigare” arter bör tillagas direkt efter rensning - tycker jag - men smaken varierar ju…h
Är kantarellerna(svart trumpet) lite hårdare(mindre vattniga) och lite yngre kan du säkert ha dem i kylen en vecka kanske t.o.m mer utan att smak eller konsistens förändras märkvärt. Det är min erfarenhet. Rent mikrobiologiskt är det ganska låg tillväxt vid plus 8 å mindre så den klarar sig fint.Däremot kan den ta smak av kylen dvs, haft kantareller med mild smak av salami vid tillfällen.Mitt råd är dock tillaga så fort som möjligt,desto blötare/mjukare svamp desto fortare.
Kanske skriver man “färsk” eftersom det är vanligt att man använder torkad eller fryst, förvälld svamp i matlagning. Då stämmer inte mått- eller viktangivelserna i receptet. Det är en väldig skillnad på 2 hg torkad svamp och 2 hg färsk, 2 hg torkad motsvarar minst 2 kg färsk.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.