Jag är lite ny på plocka andra soppar än Karl Johan-varianten men har börjat titta mer på andra typer av soppar nu denna säsong.
Min undran är om förväxling pepparsopp - sandsopp.
Har hittat lite mindre soppar, vissa med mer spräcklig hatt andra utan spräckliget, gula rör, gulaktig fot. Många men ej alla blånar vid snittning.
Kan man skilja ut pepparsopp genom att smaka på soppen rå?
Visst kan du smaka på soppen, men pepparsopp känns också igen på den tunna och spröda foten. Oftast har den rödare ton på hatt och rörmynningar också.
Förväxlingsrisken tycker jag är större med örsopp i så fall (olivfärgat, segt rörlager som är svårt att lossa från hatten).
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.