0 337 visningar

3 svar

Sotvaxing, hur bevara?

Peter, Linköping

12 sep 2010 kl. 21:04

Japp, nu har jag för första gången hittat fina sotvaxingar i en mängd som gör det vettigt att fundera på att spara undan. Men nu är frågan: hur stoppar jag undan sotvaxingen så att dess fina karaktär bevaras som bäst: den underbara, skaldjurslika konsistensen?

Torkning? Frysning? Konservering?

Hur gör ni, och hur blir resultatet?

0

Boman

12 sep 2010 kl. 21:29

Jag torkar mina. Har en ram på tork nu, de kommer här också.

0

Peter, Linköping

12 sep 2010 kl. 22:02

Hurdana blir de när du blötlagt dem? Konsistensen?

0

Boman

12 sep 2010 kl. 22:09

Helt ok, svårt att beskriva. Perfekta i en paj tex. Använder dem också torra som snacks.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone